IVT - Krakkó 2016

Emlékek az Ifjúsági Világtalálkozóról

írott sajtós anyag

Még alig telt el másfél nap az Ifjúsági Világtalálkozó előtalálkozójából, de már most annyi élménnyel gazdagodtunk, hogy még egy kezdő médiánsunk, Revóczi Fanni gondolta úgy, hogy az emlékeket megőrizendő papírra veti az eddig történteket.

0.nap (07.18)

Mindenki nagy izgalommal várta az indulás napját. Este fele a székesegyház előtt kezdtünk gyülekezni, regisztráltunk, majd a Püspök atya tartott nekünk szentmisét. Ezt követően indultunk. Az utazásunk nagyon jó volt. A buszon tudtunk pihenni és sofőrjeink is biztonságosan vezettek.

1.nap (07.19)

Kedd reggel megérkeztünk Częstochowaba. Ott töltöttük a délelőttöt és a szentmisén is részt vehettünk. Ezután pedig indultunk a szállásra. A helyiek nagyon nagy örömmel fogadtak minket. Rövid pakolás és pihenés után kisebb csoportokban indultunk a fesztivál helyszínére. Sok kedves és vidám nemzettel találkoztunk. Később megkaptuk a vacsoránkat. Majd este volt a fesztivál megnyitója. Nagyon jól éreztük magunkat. Végül visszamentünk a szállásra és lepihentünk.

3.nap (7.20)

Szerda reggel már a szállásunkon, egy iskolában ébredtünk, és itt reggeliztünk. Majd elindultunk, hogy több mint 5000 emberrel együtt kezdhessük a napot a reggeli imán. A délelőtt folyamán 4 előadásból volt lehetőségünk választani (1) Hogyan engedheti ezt Isten? a manilai utcagyerekek mindennapi küzdelmei… 2) Fedezd fel az ima erejét! 3) Ki vagyok én? Csodálatosabb vagy mint hinnéd! 4) Money,money, money could be holy, in the christian’s world?). Délben jött a nap fénypontja, a szentmise melyet az Érsek úr tartott. Szentmise után ebédeltünk és kicsit volt lehetőségünk a pihenésre is. Délután ismét több programból választhattunk. Ezt követően együtt zsolozsmáztunk és szentségimádás keretében áldhattuk az Urat. Utána nem sokkal eljött a vacsora ideje, a vacsora után szintén választhattunk, hogy hol szeretnénk tölteni az esténket. A táncolni és egy kis bulira vágyok táncra perdülhettek, akik úgy gondolták, futhattak egy jót a városban, az egyik helyszínen pedig igazi tábortüzes estét varázsoltak a szervezők.