Egyéb

Eddigi találkozóink a Szinodális folyamatba bekapcsolódva!

Ferenc Pápa meghívására, a téli-tavaszi ifjúsági találkozóink előadás anyagául magát a Szinodális folyamatot tűztük ki, ezért a mostani találkozóink a szinódusi kérdések megvitatásáról szólnak. Eddig már két régióban (Galga, Zagyva) zajlottak le ezek az alkalmak, mindenhol izgalmas felvetéseket hallottunk, még a fiatalabb korosztálytól is. 

Néhány gondolat az eddigi alkalmakról: 

Véleményem szerint a találkozó nagyon jól sikerült, és ez többek között annak köszönhető, hogy a számunkra is idegen téma miatt sem stresszeltünk. (Ricsi, 21) 

Számomra a kiscsoport volt a legizgalmasabb, fantasztikus megismerni a másik ember véleményét. Azért szuper ez a találkozó, mert itt mindenki ugyanabban hisz. (Regő, MMM videós munkatárs)  

 

Nekem azért volt fontos ez a találkozó, mert kiscsoportot vezettem, ahol különböző korosztályba tartozó emberek véleményét ismerhettem meg. Más, és más látásmódokat tapasztaltam, és külön öröm volt számomra, hogy nem az egyház gyalázása volt a cél, hanem építő kritikák hangzottak el, régiónkat, és a világegyházat illetően is. Igyekszünk azt a feladatot végezni, melyet Krisztus ránk bízott, ez pedig az evangelizálás. (Tomi, 19)