Nyitott fül

Igazi Continental élmény az „Ez az a nap!”-on

A Continental Singers története 1967-re nyúlik vissza, amikor is az Egyesült Államokban egy fiatal kórusvezető elhatározta, hogy elviszi amatőr ifjúsági kórusát egy kórusversenyre, melyet az államok másik felén rendeztek meg. A probléma csak az volt, hogy pénz híján nem tudták finanszírozni az utazás költségeit. Ekkor a leleményes karnagy elővette a térképet, megkereste az útba eső települések lelkészeit, és megkérte őket, hogy ételért és szállásért cserébe hadd tartson a kórusával koncertet náluk. A kórus átszelte a kontinenst egyik partjától a másikig, megnyerte a kórusversenyt, majd hazafelé ismét végigkoncertezte az utat. Tiszta hollywood-i happy end! De még nincs vége!

Kis hazánkban 1990-ben alakult meg a Magyar Continental Singers, az amerikai mintájára. Tagjai hétköznapi emberekből állnak, akik idejüket nem kímélve tehetségükkel valami maradandót alkotnak. A csoportjaikban résztvevő énekesek, színészek, táncosok, technikusok, segítők egytől egyig önkéntesek, akik nem kapnak fizetést, turnéikat a magyar közönség adományaiból szervezik szerte az országban.

(Forrás: http://www.continentalsingers.hu)

Hogy megmutassuk az említett együttes széles repertoárját, most következzen tőlük két különböző stílusú dal! A Halld Imám nekem nagyon megtetszett:

 

  

 

„…De most fáradt szívem megpihen, nem csodákat kér.
Csak arra vágyom, hogy ölelj át, ha sírni kezdenék…”

Ha te is most bizonytalanságban tengődsz vagy nem találod az utad, tudok egy tuti helyet, ahol első kézből tapasztalhatod meg Isten közelségét, akár dalokon, dalszövegeken vagy embereken keresztül! Érdemes elnézned az Ez az a nap rendezvényre, ami május 24-én lesz a Papp Lászlóban, siess a jegyed előre megvenni, mert különben elkapkodják a helyeket! 😛

Ha kíváncsi vagy egy másik stílusban megfogalmazott dalukra, hallgass bele az Itt az idő c. számukba, hátha kedvet kapsz tőle a fent említett rendezvényre 🙂

 

Czikó Márta

(Munkatársak: Kis Domonkos, Dudás Bernadett, Blaschke Sebestyén, Kasza Boglárka, Kis Nikolett Noémi)