Bulizz Jézussal!

Bulizz Jézussal! – 16. rész

AMIKOR NEMET KELL MONDANI

Egyszer kispapként elmentem reverendában színházba. A tizedik percben olyan erkölcstelen jelenetek voltak a színpadon, hogy ki kellett jönnöm. De ez egy kis stúdiószínház volt, ezért csak a színpadon keresztül volt menekülési út. Nem kis bátorságra volt szükségem, hogy elinduljak. Képzeljétek a jelenetet. Bevonul a reverendás alak. A kulisszák mögött szerepére várakozó energiatakarékos öltözetű cickós nő, némi zavarodottságot mutatott. Nem értette. Megváltozott a forgatókönyv? (Farkas Laci atya)

Néha nehéz egy-egy ilyen döntést meghozni, de csak így lehetünk hitelesek. Válogassuk meg a színdarabokat, filmeket, internetes tartalmakat, képeket, amiket megnézünk. Nagyon szórakoztatóak tudnak lenni, de iszonyúan bemásznak a negatív képek, szavak a fejünkbe.

Tudom-e kikapcsolni a tv-t, amikor érzem, hogy ez most egy lelkemet szennyező kép vagy tartalom? Vagy megnézem kritikátlanul az összes filmet? Nagyon rövid egy emberi élet. Így mondta egyszer Bíró püspök atya: „Gyerekek, csak jó könyvet szabad olvasni, mert túl rövid ahhoz az élet, hogy minden könyvet elolvassunk.” Ugyanígy a filmekkel és a zenével is. Válogass, legyél igényes!