Egyetemi élet

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Főiskolánk 2004 óta a Magyar Katolikus Egyház Váci Egyházmegyéjének felsőoktatási intézménye, amely mintegy háromezer hallgató Alma Matere-ként teljesíti hitre, tudásra és hivatásra felkészítő sokoldalú tevékenységét. Hallgatóink akkreditált képzésben részesülnek, oklevelük Magyarországon és az EU-ban elfogadott diploma.

Főiskolánk szellemiségét SzMSz-ünk a következő módon fogalmazza meg: „A főiskola elsődleges feladata, hogy tevékenységével elősegítse a kereszténységen alapuló hagyományos magyar és kisebbségi kultúra, a magyar és a kisebbségi nyelvek, a család és más hagyományos közösségi formák megmaradását és fejlődését azáltal, hogy felsőfokú végzettségű pedagógusokat és hitéleti szakembereket képez és tovább képez. Főiskolánk nyitott katolikus és más vallású, illetve nem hívő hallgatók számára is, amennyiben tiszteletben tartják intézményünk katolikus jellegét.”

A főiskolai oktatás gyönyörű természeti és építészeti környezetben, a keresztény gyökerekre, a magyar kultúrára és nyelvre, az országban élő kisebbségek kultúrájára és nyelvére alapozva teremti meg azt a légkört, amelyben az értelmiségi képzést végzi. Hozzásegíti hallgatóit a tudásban, emberségben, és egészségben való kiteljesedéséhez, ezzel is megalapozva, hogy a következő nemzedékek egészséges természeti és szellemi környezetben nevelkedhessenek.