Nyitott fül

Álmaink Ereje – Az ősz színei – Első rész

Kedves Olvasóink!

Szeptember vége felé közeledve újabb cikket és zenét hoztunk el nektek, hogy egy kicsit kiléphessünk az egyre inkább egyhangúvá váló őszi napokból!

Szeretnék bemutatkozni nektek, Tamásfalvi Hanna vagyok, és több cikket is írtam már a Nyitott fülre, de ez az első alkalom, hogy szerkesztek is, mivel Dalma augusztusban átadta nekem ezt a feladatot. Nagyon szívesen elvállaltam és örömmel segítek a csapat többi írójának cikkjének megszerkesztésében is!

Volt már olyan érzésetek, hogy minden tökéletes, a dolgaid jól alakulnak és az élet a tenyerén hordoz? Majd hirtelen történt valami, ami mindent elrontott? Mintha leestetek volna a lóról, pedig a vágtában már a széllel szinte együtt repültetek. Tudjátok, amikor a nyár a legédesebb, akkor fogy el az augusztus, hűl le a levegő, és a napfényt felváltja a szeptember.

A levelek lehullnak, de az álmaink valójában ilyenkor rügyeznek ki. A nyár csodálatos, de mint ahogy a természetben, akkor a gyümölcsök is érlelődnek, és az igazi aratás ideje, a szüret csak ősszel érkezik el. Bennünk miért működne másképp?

Ha vannak céljaink, terveink az életben, az ősz megnyitja a teret, hogy a megvalósítás útjára lépjünk. Ha elfogadjuk a helyet és az időt ahol éppen vagyunk, akkor fel fogjuk ismerni a lehetőséget, amit elrejt az elégedetlenség és a harc a jelennel szemben.

Nagy feladat megtanulni a pillanatban élni, és nem az idővel viaskodni.

Csak az Élet iskolája tanít meg erre, és ilyenkor szeptemberben érdemes odafigyelni a tanító Teremtőnkre. Mindenki fel van véve, aki megszületett.Idén ősszel ismét egy cikksorozatot kezdünk el a Nyitott Fülben! Ahogy a bevezetőmben helyet kapott az ősz, mint az aratás ideje, és az iskola, mint a legtöbb fiatalnak a jelenlegi időszakban életének színtere, kapcsoljuk össze a kettőt!

Mi lenne, ha a sok álom, ami megérett bennünk a nyáron, most valóban learatható termés lenne? Igen, a szüret alatt dolgoznunk kell, és ilyenkor mindenki élete munkásabb. De a szívből végzett munka eredményt teremt!

Őszi cikksorozatunkban az álmodáshoz, a kitartáshoz, az Életbe és a Teremtőbe vetett bizalomhoz szeretnénk nektek erőt adni. Szokásunkhoz híven, Nyitott fülesen, a zenén keresztül! Mert, ahogy a tánchoz kell a zene, az életből is zenével lesz művészet.

A világ és a média gyakran próbál megfélemlíteni, a negatív dolgokat emeli ki és befolyásolja az embereket. A fiatalokban ez tudat alatt is rengeteg kárt okoz. Előző témánk, az önbizalom hiány mellet, a fiatalokban megszűnhet az álmok és a valóban szívben született elképzelések megvalósításának az igénye. Mennek a tömeg után, és észre sem veszik, hogy nem azt csinálják, amit szeretnének, hanem valami olyat, amivel megfelelnek.

Sokszor gyerekesnek és komolytalannak tartjuk azt, aki a szívére hallgat. Pedig valódi kereszténnyé nem a Biblia a polcodon, a rózsafüzér a kezedben vagy a vasárnapod a templomban fog tenni. Mindezek fontosak, de életed nagy része hétköznap, ezért nagy a hangsúly azon, hogy akkor ki vagy. Valami robot, akit a képernyőkről kapott információ vezérel azért, hogy elfogadásra lelj? Vagy egy hús-vér ember, aki a szívéből kapott megérzéssel halad előre?

Cikksorozatunkkal a Szívnek jár a taps! A Szívnek, aki megálmodta a jövőjét, a Nyitott Fülnek, aki meghallotta azt, illetve a Bátor Lábnak, aki követte a megérzéseit.

"Az Isten szemében az ember rejtett énje az értékes, a szív a maga békés szelídségében és zavartalan nyugalmában." 1 Péter 3, 3-4

Remélem, hogy minden Olvasónk tud majd cikkjeinkből egy kis erőt meríteni saját álmai megvalósításához. Hogy felüdítsük szeptemberetek végét, hallgassátok meg ezt a dalt!

Hallgassátok meg Matthew West – Dream Again című dalát, rengeteg erő meríthető belőle!

„Open your eyes, and dream again!”„Nyisd ki a szemed és álmodj újra!”

Írta: Tamásfalvi Hanna 

(A Nyitott Fül csapata: Blaskó Rebeka, Blaschke Sebestyén, Dudás Bernadett, Kis Domonkos, Kasza Boglárka, Nyulas Tamás, Ponyi Ferenc, Tamásfalvi Hanna, Kis Dalma Róza )

KERESSETEK MINKET INSTAGRAMMON IS!

@nyitottful