Ajánló

Adventi flashmob

Kedves Fiatalok!

Adventi-karácsonyi flashmobos evangelizációt tartunk dec. 14-én, amire szeretettel invitálunk titeket.
Két szolgálatba lehet bekapcsolódni: a közös éneklésbe és az utasok megajándékozásába, illetve imaháttérben, aminek nem lesz külön szervezett formája, de az igen, hogy egy közös szentmisén veszünk részt.

A pontosabb leírását alul olvashatjátok.

 Dec. 14-én, szerdán este egy különleges villamosos evangelizációra hívunk, melyben flashmob szerűen énekeljük a Mennyből az angyalt. Az ének után kívánunk a környezetünkben lévőknek áldott, békés karácsonyt. Pár szót még mondhatunk nekik. Nálunk lesz az a képeslap, amit a katolikus egyház adott ki karácsonyra. Valamennyi szaloncukrunk is lesz, amit oda lehet majd adni. Ám nem az osztogatás a fontos, hanem az a pár szó, amivel megszólítjuk a meglepődött embereket. Jó, ha a résztvevők maguk is hoznak magukkal valamennyi szaloncukrot.

18 h-kor kezdjük, de előtte…!

Javasoljuk, hogy aki tud, vegyen részt a Józsefvárosi templomban az 17 órai szentmisén. Az evangelizációhoz nagyon fontos az imaháttér.

A szentmise után a sekrestyében összegyűlnénk. Pár szót váltunk egymással, még egy kicsit imádkozunk, pontosítunk pár dolgot, és kimegyünk. Az éneket én fogom kezdeni, és megbeszéljük, hogy kik kapcsolódnak be gyorsabban. Az lenen jó, ha nem lennénk se túl közel se túl távol egymástól, ha kb 1- 2-3 ember lenne köztünk majd a villamosokon. Már a felszállásnál kell erre figyelni.

18 h-ra a Baross u. és a József krt. sarkán lévő 4-6-os villamos megállójába leszünk, a Blaha irányába közlekedőnek a peronján, ha valaki akkor tud csatlakozni, oda jöjjön.

Telefon lesz nálam, ezen a számon el lehet minket érni:

06 20 823 0 823 Lehet, hogy nem én szólok bele, de ez ne zavarjon titeket.

A terv:
Először a 4-6-os villamosra szálunk föl, és bár elég sokan szoktak ilyenkor lenni, teszünk két próbát, közben fogunk még villamost is váltani, figyelnünk kell egymásra. A Mechwart ligetnél átszállunk a 17-esre, az újfajta villamosra, mert az csendesebb, és aránylag átláthatóbb, mint a combino. Az út közben itt is lesz várhatóan villamos váltása a következőre.

Az átszállásnál kommunikálunk egymással, hogy mire kell még figyelnünk.

Elmegyünk az Újbuda központig, és onnan átszállunk egy ellenkező irányba közlekedő 17-esre és elmegyünk a Széll Kálmán térig, vagy egy 4-es villamosra, és visszatérünk a kiinduló pontunkhoz.

9-19:15.körül fogjuk befejezni az evangelizációt. Utána megosztjuk tapasztalatainkat a Párbeszéd Házában a Mentepont teremben.

Segítség lenne, ha részvételeteket magánban jeleznétek, mert könnyű a tömegben elkeveredni.

Imáitokra is nagyon kérve:
Bartha Angéla
szociális testvér