Egyéb

A Mentét jelentősen érintő dispozíció

Kedves ifisek, mentések, vifisek minden régióból!

Egy új állomásához érkezik az Ifjúsági lelkészség: Bezák Tamás atya hamarosan befejezi munkáját, mint ifjúsági lelkipásztor. Hálás vagyok Tamás atyának az elmúlt 6 évért, a figyelemért és időért, amit Nektek szentelt, amivel elkísért Benneteket. Különösen azért, hogy a Covid-járvány időszakán sikeresen túl tudtatok lépni, a tavalyi többszörös jubileum méltó megünnepléséért és azért, hogy elkezdődhetett a párbeszéd a Tápióval. Veletek együtt kívánok neki sok erőt és kegyelmet új feladatához. Július 1-jétől a váci esperesi kerület elöljárója lesz, megtartva deákvári plébánosi feladatait.

Ifjúsági lelkésznek Kovács Zsolt atyát kértem fel, aki idén nyáron érkezik haza római tanulmányai után. Zsolt atyát 2018-ban szentelte fel Miklós püspök, 2 évig Balassagyarmat Főplébánián szolgált káplánként, 2020 óta Rómában tanul dogmatikát. Tanulmányai alatt is többször látogatott haza, találkozhattatok vele ifjúsági programokon is, a kispap táborokban mindig jelen volt.

Fogadjátok őt szeretettel! Biztos vagyok benne, hogy nagy empátiával fogja folytatni az ifjúságért végzett munkát! Hivatalosan 2023. aug.1-jétől veszi át a kinevezését, de a nyár folyamán már találkozhattok majd vele a táborokban és a tervek szerint elkísér Benneteket a nyár legnagyobb kalandjára is, a lisszaboni IVT-re.

Végül csak Ferenc pápát tudom idézni Nektek: Aki mer az nyer. Bátran kövessétek Krisztust – legyünk ebben továbbra is partnerek!

Marton Zsolt

váci püspök