PureLife

6 dolog, amit jó lett volna tudni a szalagavató előtt

Minden lány álmodozik arról a napról, amikor fehér ruhában, tiarával a hajában kiléphet a színpadra és eltáncolhatja élete első keringőjét. Na, meg arra is, hogy milyen jó lesz majd együtt szerepelni az osztállyal, és utána egy közöset bulizni. Képzeletünkben minden olyan szép és tökéletes, de hogy is működik ez a valóságban? Egy kis bepillantás következik a szalagavató előkészületeibe.

Szeptember elsején már minden végzős diákban tudatosul, hogy néhány hónapjuk van mindenre. Műsort összeállítani, megtanulni táncolni, ruhát választani és persze együtt eldönteni mindent az utolsó felejthetetlen kalandról. Kemény feladat, de ne felejtsük el, mindenre van megoldás!

20-prom-hairstyles-pictures-for-2013

Íme:

  1. Az osztályban kell, hogy legyen valaki, aki remek szervezőkészséggel van ellátva, és összefuthat minden szál a kezében, hogy egy csapatként tudja összefogni az egész osztályt. Ha találunk ilyen embert, már fél siker!
  2. Első és legfontosabb a kosztüm, illetve öltöny választása, amennyiben nem kötelező a matrózblúz. Fontos, hogy olyan ruhadarabokat válasszunk, ami mindenkinek előnyös! Legyen a hagyományos fekete kosztüm/öltöny és próbáljunk a föld és natúr színek közül inget választani, ugyanis ezeknek hasznát vehetjük majd a későbbiekben is. Egy fekete blézert vagy zakót bármikor bármihez fel tudunk venni, akár a hétköznapokban is. A ruhát elsőként rendeljük meg, így az esetleges kiigazítások és visszaküldések nem okoznak majd problémát, és idegeskedni sem kell a rövid határidő miatt.
  3. A második fontos dolog a produkció. Ismernünk kell az osztály felépítését és történetét, mi a legjellemzőbb rá, és ez alapján lehet műsort csinálni. Fontos, hogy keressünk egy tánctanárt, aki lehet barátnő, táncolni tudó ismerős vagy profi is, a lényeg, hogy kreatív legyen, és tudjon a mi elképzeléseinkhez alkalmazkodni. Ha nincs semmi ötletünk, akkor pedig nézzünk meg interneten található táncos videókat, régebbi előadásokat és merítsünk innen ötletet. A lényeg, ne adjunk ki vagyonokat egy tánctanárért, inkább használjuk a kreativitásunkat, és legyünk résen!
  4. Az időpontok egyeztetése okozhat még problémát, de egy közösségben mindenkinek alkalmazkodnia kell a jó cél érdekében. Tehát, próbáljunk meg úgy időpontot választani, hogy mindenkinek megfeleljen, vagy több alkalmat tartsunk egy héten, akkor legalább az egyik alkalmon mindenki részt tud venni.
  5. A fotósról és tablókészítésről érdemes az interneten tájékozódni. Manapság mindenkinek létezik Facebook-oldala, illetve saját weblapja, ahol gyorsan kiderül, milyen minőségben és stílusban készít fotót az illető, valamint, milyen elvárásaink lehetnek ezen a téren. Az árak szinte hasonlóak, próbáljunk az alapján ítélni, ami számunkra elsőre pozitív benyomást tesz.
  6. A hölgyeknek néhány jó tanács… Mindenki szeretne tökéletesen kinézni ezen a nagy napon, így ne felejtsünk el időpontot egyeztetni a fodrásznál és sminkesnél! A kevesebb néha több, válasszunk tehát mutatós, de szolid kiegészítőket ruháinkhoz, gondolok ez alatt fülbevalóra, nyakláncra és karkötőre.

Végezetül pedig néhány gondolat. Ez egy osztályközösségnek a programja, így próbáljuk a közösséget előtérbe helyezni, ne a személyes véleményünket. Ami pedig az aggodalmakat, a stresszt illeti, azt gondolom, teljesen természetes egy ilyen esemény előtt, azonban nagyban megkönnyítjük a helyzetünket, ha a fent említett apróságokra odafigyelünk. Mindenkinek célja, hogy tökéletes és nagyon emlékezetes legyen ez a nap!

Bodonyi Bogi