Tavaszi Találkozónk Kisterenyén

Sziasztok!

Az elmúlt találkozónkról készült képeket a facebookos csoporton keresztül már nézegethettétek, de itt is elérhetitek:
Azoknak pedig, akik most nem tudtak részt venni rajta, íme egy kis összefoglaló.

Március 31-én nagyjából tíz óra környékén elkezdődött az idei tavaszi találkozónk. Programunkat ismerkedős kiscsoportos beszélgetéssel, játékkal kezdtük, ahol megismerkedtünk azokkal az emberekkel, akikkel a nap folyamán együtt beszélhettük át az előadáson hallottakat, akiknek megoszthattuk véleményeinket.

Ez után Vera elmondta köszöntőjét, illetve a nap programjairól, és pár közelgő eseményről hallhattunk egy-két információt. A köszöntés után következett az előadás, melyet a kisebb testvérek három részre osztottak maguk közt, és ezeket külön személyek mondták el nekünk. Az előadás témája a SCREENAGEREK volt.

B. Rebeka kezdte meg az előadást. Ő az internet lehetőségeiről beszélt nekünk, illetve magáról a screenager fogalomról. Majd Gy. Tomi ennek ellentétéről, a veszélyeket tárta fel, hogy mik történhetnek, ha csak az internet körül forog a világunk. C. Kata pedig a ki nem használt lehetőségekről, és önmagunk korlátozásának lehetőségeiről mondta el gondolatait.

Az előadás a Dél-Duna régióból érkezett KT-k mozgás képen megtanítottak nekünk egy vicces, mutogatós táncot, az Ipolyról érkezett Domonkos pedig meghívott minket az ő közelgő találkozójukra , melyről részleteket a facebookos csoportunkban olvashattok.

kisterenye

Ezek után ismét kiscsoportos foglalkozás következett, melyben megbeszéltük a hallottakat, megoszthattuk véleményünket a screenager-jelenséggel kapcsolatban.

Az ebéd alatt-után volt egy kis lehetőség beszélgetésre, játékra, ismerkedésre. Majd fél háromtól keresztutat jártunk, a rossz időre tekintettel viszont csak a templomban, az állomások közt ismerős taize-s énekeket énekelve.

Mivel a találkozónkra sajnos nem jutott el egy atya sem, így Loborik Attila, a frissen felszentelt diakónusunk tartott számunkra igeliturgiát, mely szerintem méltó lezárása lett programsorozatunknak.

A liturgia után még volt lehetőség fényképezkedésre, közös fénykép is készült. 🙂 Majd a pakolás, és elbúcsúzkodás után megindultunk mi is hazafelé.

kisterenye_2

Nagyon jól sikerült találkozó lett ez. Jó volt ismét új arcokat látni a már összeszokott társaság között. Hazaérkezve ez a gondolat járt a fejemben.:

Fantasztikus élmény volt, hogy mennyire nyitottak és szeretetteljesek voltak most a fiatalok. Olyan volt ott lenni a találkozón, mintha olyan emberekkel lennék együtt, akikkel hetente találkozunk. Nagyon természetes volt. Semmi izgulás, szorongás, hanem csak boldogság. Köszönöm, hogy veletek tölthettem ezt a csodálatos napot, és már alig várom, hogy a táborban, illetve a Galgás-Zagyvás találkozón újra találkozhassak veletek.

Én/Emi :)/