Uncategorized

Megszületett a Zagyva menti ifjúsági régió

2009. november 7-én került megrendezésre az első ún. „zagyvás találkozó”, melyre úgy 30-ad magunkkal lelkesen készültünk programokkal, ebéddel és egy kis emlékkel. Mikor elérkezett a várva-várt időpont, hatalmas örömünkre rengeteg fiatal, és régebb óta fiatal érkezett meg. Remélem, nagyon jól éreztétek magatokat, és a következő alkalommal is találkozunk! 🙂

Fantasztikusan klassz dolog volt találkozni tök jó fej fiatalokkal a környékről, akik csinos lányok, helyes pasik, de ami még fontosabb: értékes emberek!

A program úgy nézett ki, hogy rögtön kiscsoportokra osztottak bennünket, és a köszöntő után volt lehetőségünk játékosan megismerni egymást. A mi csoportunkban a régebb óta fiatal korosztály volt, és bebizonyosodott, hogy bizony a mi szívünk is legbelül gyermeki! 🙂

Ebédre szuper szendvicsekkel vendégeltek meg minket a házigazdák, majd egy remek előadást hallhattunk a papság témájában, egy nagyszerű előadói képességekkel rendelkező akolitus fiatalembertől, Attilától. Ezután visszatértünk kiscsoportunkba, és jó alaposan kiveséztük a témát. Rengeteg értékes hozzászólást osztottunk meg egymással, tényleg jót beszélgettünk; s eközben remek embereket ismerhettünk meg. Remélem, sőt szinte biztos vagyok benne, hogy még találkozunk!!!

Ezután volt egy nagyobb lélegzetű fakultációs lehetőség, amikor részt vehettünk kézművességen, sport programon, játékon, gitár sulin, valamint megtekinthettük a helyi kiállítást és az orgonát is. Ekkor lehetőségünk nyílt a gyónásra és lelki beszélgetésre is jelen lévő fiatal papjainkkal. De voltak, akik csak egyszerűen félrevonultak további jó kis beszélgetésre!

A találkozót természetesen szentmisével zártuk, ahol a felülmúlhatatlan Gável testvérek szolgáltatták a zenét.

Az „i”-re a pontot az éppen aznap 50. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárral való közös szertartás tette fel, mivel előre vetítette számunkra is a lehetőséget, hogy mi is ilyen szép kort megérhetünk együtt a Zagyva mentében!

Isten hozott kedves, megszületett Zagyva mente! 🙂

Szeretettel: a Kuti család; Sziszi és Atti

ui.: keressétek a Zagyvamenti Nagyboldogasszony Közösséget már az iwiw-en is, a mente.hu-n is, de elsősorban személyesen!