Héhalom – jó döntés volt

2015. február 21-én került sor a Zagyvamente idei első találkozójára a Nógrád megyei Héhalomban. A téma ezúttal a döntés volt.

16638667925_566ddd65df_kMindennapjaink része a döntéshozatal, igaz ez a szervezésre is: első igenünket Héhalomnak adtuk. Vendéglátónk, Kovács Attila atya nagy szeretettel fogadott bennünket, az előkészítés alatt mindenben segítségünkre volt, és jelenlétével is megtisztelte közösségünket.

A regisztráció 8.30-kor kezdődött, de természetesen a kisebb testvérek már előbb megérkeztek, hogy a templomban közös imával indítsák a napot, és elvégezzék az utolsó simításokat is.

16018761223_d12d37a9e3_kAz első nagyböjti hétvégén mintegy negyven fiatal választott minket. Játékkal kezdtünk, majd jöhetett az előadás a nap témájáról. Mindenki tudott belőle hazavinni valamit, ami őt személyesen segíti mérlegelésben és cselekvésben.

A kiscsoport a személyes tapasztalatok, gondolatok megosztásának terepe volt. Úgy tűnik, a döntés témaköre mindig aktuális, nemcsak az életünkben, hanem az egyházi évben is, az adventi várakozás jól párhuzamba állítható választott programra, életeseményre való várakozással, most pedig nagyböjti vállalásainkról is beszélgethettünk, így nagyböjti készületünkbe is jól illeszkedett a találkozó. Persze az ízletes babgulyás és a süteményhalmok, amelyekkel a héhalmiak kedveskedtek nekünk, nem kedveztek némelyek nagyböjti elhatározásainak.

16431367247_ff1fa67c6e_kDélután nagy közös játék és kézműves – kollázs, textilfestés, kissé rendhagyó módon önismereti teszt – várta az érdeklődőket, természetesen mindez a döntés jegyében. De ekkor volt lehetőség a szentgyónás elvégzésére is.
Nagyon örültünk, amikor a templomhoz közeledve többen csatlakoztak a helyi lakosok közül is a keresztúthoz. A nap záró- és csúcspontja, a szentmise délután négy órakor kezdődött, a prédikációt Attila atya tartotta. Köszönjük Héhalomnak, hogy befogadott minket erre a napra, igazán jól éreztük magunkat.

Farkasvölgyi Noémi


16431375097_88a4b1eb42_k