Beszámoló a törteli találkozóról

Hogy legközelebb biztosan NE maradj otthon!

December 8-a volt, csípősen hideg, fagyos, szeles idő. Aggodalmaink – hogy az időjárás miatt kevesen leszünk – sajnos nem voltak alaptalanok. Sokaknak útját állta a rossz idő. Ellenben volt néhány abonyi ifjú, akik dacolva a hideggel, biciklire pattantak és letekertek Törtelre, hogy az Úr Jézussal és velünk, Tiszásokkal, tölthessék a napjukat. Íme, ilyen is létezik, tessék követni a fiúk példáját!


Nagy ajándék volt számunkra, hogy a helyiek mérhetetlen szeretettel VÁRTAK bennünket, készítettek zsíros kenyeret és teát a hidegben átfagyott érkezőknek. Ennyi segítő kézzel már régen találkoztunk, amikor arról volt szó, hogy meg kell szervezni egy ifjúsági találkozót. Ezúton is szeretném még egyszer megköszönni nekik a rengeteg segítséget. A napunkat egy játékkal kezdtük a Sportcsarnokban, majd átmentünk a templomba, ahol a helyi plébános, Sajtos József atya köszöntője után szentségimádáson vettünk részt. Ezt követően megnéztünk egy rendkívül humorosra sikeredett színdarabot, melyben a teremtő Istenről volt szó. A szereplők a tűz körül ültek, és arról beszélgettek, hogyan képzelik el a világ teremtését. Elsőként a görög Tiszakosz szólalt meg, aki szerint több Isten van, akik Kháoszból, az ürességből jöttek létre szép sorban, és így keletkezett a világ. A következő szereplő Materialista Pista volt, aki elmondása szerint 21 éve állt össze az anyagból véletlenszerűen, mégis tökéletesen. Majd megszólalt Madách, az emberek tragédiája, aki szerint a gép forog, de az alkotó pihen, azaz véleménye szerint nincsen gondviselés, Isten magára hagyta az embert küzdelmeiben. Aztán jött Darwin, fekete öltönyben, két majommal a vállán, és megosztotta velünk evolucionista elméleteit, miszerint a majmokból fejlődött ki az ember. Erre azonban Bence, aki Laci atyát testesítette meg a színdarabban, azt mondta, hogy erre semmi bizonyíték nincsen. Sőt, ellenérv például, hogy akkor ma miért nem fejlődnek tovább a majmok emberré. De azt sem állíthatjuk, hogy nem így történt. Viszont az evolucionizmust, mint ideológiát nem fogadhatjuk el, mert az irányzat követői a Teremtő kizárásával képzelték el a fejlődést. A tanulság az, hogy a tudománynak és a teológiának is meg kell maradni a saját határain belül, nem magyarázhatja egyik a másikat, és nem kerülhetnek ellentmondásba!

A színdarab második felvonásában az isteni gondviselésről volt szó. Manapság az emberek sok mindentől félnek, folyton aggodalmaskodnak, és ezért sok jó dologból is kimaradnak, mert nem mernek belevágni. Nem vállalnak gyereket, mert miből fogják felnevelni. A megoldás: merjük megfogni Isten kezét, tegyük meg, ami rajtunk múlik, a többit bízzuk Istenre, és el fogja rendezni. Még ha rossz dolgok is történnek, ne inogjunk meg, Isten a rossz dolgokat is képes jóra felhasználni, célja elérése érdekében.

tortelA témát kiscsoportos beszélgetés során fejtettük ki alaposabban. A helyiek finom ebéddel is vártak bennünket. Ebéd után vetélkedtünk a Mikulással. Segítettünk neki összegyűjteni egy intelligens bumm keretében, hogy mi mindenre van szüksége ahhoz, hogy az ajándékokat eljuttassa a gyerekekhez. Aztán felpakoltuk az ajándékokat a szánra. Ezt úgy tudtuk megtenni, hogy minden csapattagnak fel kellett állni a szánt jelképező újságpapírokra. Ezután szaloncukrot dobáltunk a Mikulás csizmájába, bekötött szemmel ételt kerestünk a rénszarvasoknak egy akadálypályán, legvégül pedig megszelídítettük a rénszarvasokat, a jelenleg legnagyobb nézettségnek örvendő youtube videó felhasználásával. Hogy hogyan? Csak nézzétek meg a fényképeket. Szól a Gangnam style….. és közben száguldunk a rénszarvasokkal. A Mikulás bácsi nem felejtett el megjutalmazni minket erőfeszítéseinkért. A délután fennmaradó részében választható programok voltak. Lehetett kézműveskedni, de akinek ehhez nem volt kedve, az beülhetett a teaházba beszélgetni. A napunkat Kerényi Lajos atya tanúságtételével folytattuk és egy szentmisével zártuk le. Úgy gondolom, jó kedvünknek csak az időkeret szabott határt.

Már sajnálod, hogy nem vettél részt a találkozón? Szeretnéd visszapörgetni az időt, de hiába? Ne keseregj, inkább vedd elő a naptáradat, és írd bele, hogy december 31-én a Tiszásokkal szilveszterezel!!!

Téged is várunk szeretettel 2012. dec. 31-én, a tiszajenői közösségi házba, hogy együtt búcsúztathassuk el a 2012-es esztendőt!

Itt tudsz jelentkezni. Ha előre jelzed részvételi szándékodat, akkor a belépő díja 500 Ft lesz, viszont ha előzetes jelentkezés nélkül érkezel, 800 Ft-ot kell fizetned. Én már jelentkeztem, te se maradj le!!!!

A találkozón készült képeket a képre kattintva éritek el.