Uncategorized

Nyári táborunk 2009

Az Ipoly menti nyári táborunk idén 2009.július 26-agugusztus 1. között volt.  Sok színes programmal vártuk a gyerekeket egy kicsit Szent Ferenccé lettünk! A következőkben a táborlakók és a szervezők gondolatait olvashatjátok:

„A reggel torna nagyon üdítő volt, főleg, amikor Zorán meg Roni a Józsi a gombgyárban dolgozik című játékkal jól megmozgattak minket.” (Pifka Viktória, résztvevő, 10 éves)

„Immár 7. éve voltam az Ipolymente nógrádmegyeri táborában, és a hangulat évről évre egyre csak fokozódik. Szervező kisebb testvérként a tábor felejthetetlen élményekkel gazdagított. A megszokott kiscsoportos beszélgetések egészen új arcát ismerhettem meg csoportvezetőként. Számomra a lelki programok jelentik az év csúcspontját. A közös imádságok, a zarándoklat, a szentmisék ezt a hetet az év legjobb hetévé varázsolták. Mindenki számára csak ajánlani tudom a táborunkat, ha lelki töltekezésre vagy kikapcsolódásra vágyik. Lelkiség, fiatalság, vidámság: ez a mi közösségünk.” (Habony Endre, szervező, 20 éves)

„Számomra felettébb jó volt az, hogy sátorban kellett aludni, a két koncert is jó volt meg a sok színes program! Tovább is tarthatna az egész tábor!” (Fazekas Kinga; 14 éves)

„Nekem tetszett! Jó volt a társaság, új arcokat ismertem meg. A misék is jók voltak , na meg az előadások is. A pályán jót fociztunk. Mondjuk nagyon végem volt a zenés ébresztőtől. 🙂 (Osztroluczki Tibor ; 16 éves)

„Tetszett a strand, hogy lehetett az asztalnál játszani, hogy volt szabad idő. Ha akartál pihentél, ha nem akkor elfoglaltad magad. Tetszett még az éjszakai szentségimádás.” ( Bárány Árpád ; 16 éves)

„Minden évben mikor elmegyek, egy kicsit megnyugszom lelkileg és feltöltődöm. Minden olyan nyugodt, el tudok gondolkodni minden problémámon. Segítséget kérek az atyáktól a beszélgetések alatt. Problémáimat meghallgatják bárkinek mondom el. Nagyon jó, hogy ennyi pici gyerek van. Az esti tábortűz remek jó kis szórakozás.”  (Kelecsényi Tímea ; 18 éves)

„Kedves  Olvasó!

Mint az elmúlt 11 évben, idén is megrendezésre került  Az Ipolymenti Nagyboldogasszony közösség nyári tábora Nógrádmegyerben. A táborban több mint 100 lelki és testi feltöltődésre vágyó fiatal vett részt. A sokszínű program, amire a szervezők nagyon sokat készültek, mindannyiunk nagy örömére vált, és legjobb tudomásom szerint mindenki jól érezte magát az idei táborban. Az előadások, amik idén a megtérésről, szegénységről, tisztaságról és engedelmességről szóltak remélem a fiatalok épülésére szolgáltak. A lelki programok mellett más is, volt egy zarándoklat a sági szentkúthoz, ahol Rolik Róbert atya mutatott be szentmisét. Volt kézműves és sport délutánunk is. A zene kedvelőknek két koncerttel is kedveskedtek a szervezők! A mindennapi szentmise, szentségimádás, bűnbánati délután a fiatalokat remélhetőleg közelebb vitte Istenhez és a hétköznapjaikban is az eszükbe jut majd, hogy a jó Isten mindig velük van, és ha felé fordulnak akkor az életük boldog lesz!
Köszönöm a szervezők áldozatos munkáját!” (Szabó Mihály ; 22 éves Váci egyházmegyés kispap )

„Véleményem szerint az alábbi rövid gondolatok  jól tükrözik a tábor és a közösség lényegét vagy mondanivalóját, és én is csatlakozom az előbb írtakhoz! Mennyire jó az, hogy mindenki számára más apró részlet volt meghatározó, és így az egész tábor felejthetetlen élmény  maradt mindannyiunk számára, melyet az évről évre visszatérő ismerős arcok is bizonyítanak.
Személy szerint a  legkisebbekkel voltam kiscsoporton bár kifárasztottak eléggé de lelkileg fel frissítettek! Nagyon sok jó program volt: kezdésként elmentünk a sági szentkúthoz, másnap este  mókás akadály versenyen vehettünk rész.Volt sok szabadidő ismerkedni másokkal. Lelkiekben gazdagodtunk a három előadásból a bűnbánati délutánon (ahol ferences atyákat ismertünk meg) és az éjszakai Szentségimádáson, ami nagyon gyönyörű volt a számomra!” (Vincze Anikó)