EgyébGalga

Repeskedve várt kerepesi napunk – Galgás őszi találkozó beszámoló

2022. 10. 29. szombaton Kerepesen rendezték meg a Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség őszi találkozóját. A találkozó témája a közbenjáró ima a világ megtéréséért volt, amelyről Varga Eszter számol be.

Kedves Barátom!

Rég írtam neked, de ezt a mai nap bepótolom, mivel szeretném veled is megosztani a múlt szombati napomat. Reggel hét és nyolc óra között indultunk el a csapattal, hogy időben ott legyünk. A hármas főút Gödöllő és Kerepes között ködbe burkolózott, de ahogy behajtott a járművünk a településre a köd felszállt és feltűnt a templom, majd percekkel később a plébániát is megláttuk.
Kilenc óra körül elkezdődött a regisztráció, ahol nyár óta nem látott ismerősök mellett új embereket is köszönthettek az asztalnál ülő szervezők.

A napunkat a regisztrációt követően a templomban kezdtük, ahol Bius és Bendzsi köszöntött minket. Majd egy rövid énekpróba után Tamás atya által bemutatott mise következett. Egy rövid kis csoportos beszélgetésre került sor a szentmise után, majd ezt követte az előadás, amit Andris vezetett fel. Mi az imádság? Hogyan lehet imádkozni? Számos gondolatébresztő mondatott hallhattunk tőle. Andris kedvenc imamódját is megemlítette. Majd felkérte Ákost, hogy tegyen tanúságot, akitől hallhatunk Svéd Szent Brigitta imádságainak végzéséről és arról, miként ismerte fel Isten akaratát.
Ákos után Tomi a közbenjárás erejéről beszélt, arról, hogy a családja és személyes életében milyen szerepet játszott az, hogy a közösség érte imádkozott. Megható és megmosolyogtató pillanatok végével átadta a szót Mannának, aki Mária közbenjárásáról, jelenéseiről és csodáiról beszélt. A rózsafüzér erejéről is szó esett, hogy hatalmas ereje van. Végül a közösség máriás lelkületét mutatta be, hogy Nagyboldogasszony örömét kell sugároznunk. Egy szemléletes példát is mondott:

A mécses fényét régen olajjal táplálták. Azért, hogy megőrizzük a fényt a mi olajunk az imádság kell, hogy legyen.

„Az imát csak imádkozás által lehet megtanulni!”

Előadás után várt ránk az ebéd, a gazdagon fűszerezett gulyásleves és a helyi közösségtől kapott finom sós és édes sütemények. Ebéd után közös játékokkal folytatódott a napunk, majd kiscsoportokban beszélgettünk a nap témájával kapcsolatban. Közöttünk voltak a helyi atyák András atya és Gábor atya, akik kora délután folyamán gyóntattak.

A képgaléria ide kattintva megtekinthető.

A találkozó fotóiból készült videó alább megtekinthető: