Gödöllőn jártunk

Legutóbbi, április 25-i találkozónkat az egyik helyi szervezőnk, Szedmák Virág segítségével idézzük fel.

11159967_935238713194534_1418829062166900318_nA Galgás találkozót a gödöllői közösségi házban rendeztük meg, ahol körülbelül 50 fiatal gyűlt össze április 25-én a Galgamenti régió különböző településeiből. A regisztráció után szentségimádással kezdtük a napot, amit a Filia énekkar csodálatos dicsőítő énekei tettek átélhetőbbé. Ezután egy nagyszerű előadást hallgathattunk meg a nap témájáról, a gyónásról. Az előadást követően pedig korosztályonként csoportokra bomlottunk, és a gyönyörű napsütéses időben a templom udvarán vitattuk meg az előadással kapcsolatos érzéseinket, gondolatainkat, kérdéseinket. A déli harangszónál valamennyi csoport automatikusan fölpattant, és elimádkozta az Úrangyalát.

Ebédre finom virslit ettünk, ami olyannyira jól sikerült, hogy kétszer is át kellett szaladni a közeli boltba utánpótlásért. A délután folyamán ismét három csoportra oszlottunk és három állomáson különböző csapatépítő játékokat próbálhattunk ki, melyeken keresztül jobban megismerhettük egymást, új barátságok születhettek. Ezalatt András atya és Gyuri atya jóvoltából gyónásra is lehetőség volt a templom kertjében. 15:30-tól énekpróbával folytatódott a program; az énekkarnak köszönhetően emelkedett a záró szentmise hangulata is. A találkozón velünk volt még két papnövendék is Pálfalvi Tamás és Simon Gáspár Balázs, akik segédkeztek a szentségimádásban és a szentmisében is.

Köszönet a szervezőknek, a virsli főzőknek, a kiscsoportvezetőknek, az énekkarnak és mindenkinek, aki áldozatos munkájával széppé tette nekünk ezt a vidám, Krisztussal eltöltött napot!

Szedmák Virág