Észak-Duna

ÉD-s találkozó volt a Püspöki Palotában

2019. február 2-án egy téli találkozóra gyűltek össze az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség fiataljai a Váci Püspöki Palotában.

 

A beszámolót Szente Lacitól olvashatjátok:

„A találkozó helyszínének kiválasztása nem volt zökkenőmentes, de végül több módosítás után eldőlt, hogy a Váci Püspöki Palotában leszünk. Ez nagyon jó választásnak bizonyult, mivel majd 120 résztvevő volt, köztük rengeteg új arc.

A regisztrációt és a bevezető-időeltöltő intelligens puffozást valamint Luca és Rita bevezetőjét Kata, Balu és Doma közös előadása követte, ami az imáról szólt. Kifejtették, hogy az imádság az szívünk Isten felé való fordítása. Beszéltek arról is, hogy milyen kapcsolat áll fent az ima és a légzés, a küzdelem, a szeretet és a gondolkodás között.

Az előadás után 7 fakultáció közül választhattak a résztvevők. Volt dicsőítés, imaírás, rózsafűzér, Biblia olvasás, vezetett ima, ima tánccal és zsolozsma. Ezek közül négyet lehetett választani a korlátozott idő miatt valamint volt lehetőség gyónásra is.

Én a felsoroltak közül az első négy fakultáción voltam, így azokról tudok bővebben beszélni. A dicsőítésen többek között beszélgettünk a helyes testtartásról és párhuzamot vontunk a focimeccsen való szurkolás és az dicsőítés között. Egyiket se lehet igazán ülve és unatkozva csinálni, sokkal jobban megy, ha felállunk, felemeljük a kezeinket és egész lényünkkel az adott tevékenységre koncentrálunk.

Az imaíráson, nyugodt környezeteben kellemes zene mellett teljesen szabadon fogalmazhattuk meg és írhattuk le gondolatainkat, voltak, akik több oldalon keresztül beszélgettek Istennel.

A rózsafüzéres foglalkozáson elmondtunk egy tizedet, úgy hogy mindenki saját titkot fogalmazhatott meg, valamint mászókötél zsinórból készítettünk csomózással mini rózsafűzér karkötőket, bár volt, aki a bokájára kötötte fel.

A Bibliából Jézus és a szamáriai asszony történetét dolgoztuk fel úgy, hogy teljesen beleélhettük magunkat, hogy mit is élhetett át az asszony a kútnál.

Ebédre fél egy körül került sor, szendvicsek és egy kis fánk volt e menü, teával, és sütivel.

A következő programpont a fotózkodás volt. Két felvétel készült, az első egy fotó a piac helyén a Püspöki Palota előtt, a második pedig egy drónos videó volt a Dóm téren, felülnézetből a #ÉD feliratot formáztuk meg 120 fővel.

Ezután kor szerinti csoportbontásban volt párhuzamosan dicsőítés és egy perc és nyersz. A vetélkedő alatt az én feladatom az volt, hogy egy pilótakekszet eljuttassak a homlokomról a számba pusztán a mimikai izmaimat használva.

Szerencsére ez a feladat sikerült, és bár nem az én csapatom nyert nagyon élveztem a játékot, vicces feladatok voltak (lufi fenntartás, cipődobálás, franciadrazsé válogatás és kancsó döntögetés fejrehúzottneccharisnyábanlévő-teniszlabdával).

A napot egy szentmise zárta a székesegyház szentélyében, ahol a nagyon hideg ellenére meghitt hangulatban köszöntünk el egymástól.”


A következő Észak-Dunás találkozó: április 27., Dunakeszi, Szent Mihály-Templom

 

A képek ITT tekinthetők meg!