Felszabadultan, igényesen, DD-sen

Az év első dél-dunás találkozóján Dunaharaszti látta vendégül a régiót, október 11-én. Sok helyről gyűltünk össze, hogy megvitassuk, hogy miként tudunk keresztényként kulturáltan szórakozni….

DSCF0085Bulizz Jézussal! Ezzel a figyelemfelkeltő mottóval lett meghirdetve a nyár utáni első dél-dunás találkozó, amelynek helyszíne a dunaharaszti főplébánia volt.

Régen találkoztunk, így nagy várakozással érkeztünk. Először vehettük igénybe a partybuszt a lejutáshoz, mely Örkény-Hernád-Újhartyán-Kakucs-Inárcs-Ócsa-Gyál útvonalon vette fel utasait, így mindenki gond nélkül megérkezett. Örvendezve borultunk egymás nyakába, szorítottuk meg régen látott barátaink kezét.

Megnyitóval, reggeli imával és közösségi játékokkal nyitottunk. Egy játékban a különböző bulikellékekből összeállítottuk, hogy számunkra mik szükségesek ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Elbeszélgettünk arról, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak ezen a téren, ki milyen helyzetbe került, és hogyan viselkedett, miként élte meg Krisztushoz való tartozását egy partyban. Különösen tanulságos volt hallani egymást, az ő történeteikből építkezni.

Ebéd után észak-dunás testvérünk, Földváry Kati tartott előadást. Mesélt néhány általa megélt példát, hogy hogyan kezelte ezeket, hogyan állt ki elvei mellett. Következhetett a szabadabb program. A fakultációkban különböző buliszituációkat próbáltunk ki: az udvaron közösségi játékok vártak, a teaházban szabadon beszélgethettünk, a nagyteremben táncolhattunk, partyfotókon, videó üzenetekben szerepelhettünk. és IMG_2017a kártyázás sem maradt el. Ezek alatt mindenkinek a rendelkezésére állott a gyónási lehetőség és a szentségimádás. Az összejövetelünket szentmisével zártuk, hálát adva a napért.

Jó volt hallani mások gondolatait, közösen megvitatni a témát. Tartalmasan töltöttük együtt az időt, gyarapodva a közös élményekben és Isten szeretetében. A következő régiós találkozónk december 6-án lesz.

Blaschke Sebestyén

A képeket innen érhetitek el.