Beszámoló és képek – Régiós ifjúsági találkozó 2011. dec. 03. – Dél-Duna mente

A találkozó mottója volt: „A Földet nem örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”.
dd_11Az eddigiektől eltérő téma mellett még egy újítást kipróbáltunk: a kiscsoport idejét kettéosztottuk. Így a köszöntő után egyből félrevonultunk a tornaterem egy-egy sarkába, illetve a tantermekbe megismerkedni és egy kicsit belemerülni a témába.Utána a már jól ismert forgószínpad-séma következett, ezúttal Kikó szervezésében. Most Bettivel vezettem játékot, zsebszöveges Beugrót. Nagyon klassz csapatokkal volt dolgunk, igazán remekül szórakoztunk.

Aztán ebéd után néhány KT meglepetését élvezhettük, Zalán atya közreműködésével, és egy kis tánccal, játékkal. (Egyébként egész nap rengeteget táncoltunk!) Elérkeztünk az előadáshoz, amit helyileg vállaltak. Meghallgattuk, bár számunkra nagyon eltért a megszokott formától, majd összeültünk kiscsoportokban megbeszélni. Igazából a téma is szokatlan volt sokak számára, nehezen melegedtek bele, de az érdeklődéssel – úgy vélem – nem volt gond.
Ezután átsétáltunk a templomba szentségimádásra, gyónásra, énekpróbára. A liturgiai részeket a helyiek vállalták. És különben is mindenben rendelkezésre álltak, és nagyon sokat segítettek, amit nagyon köszönünk!
Laci atya a szentmisében is sokat adott nekünk a napunk témájában. S végül a mise után búcsút vettünk és újból elváltunk egymástól.

Jó volt újra együtt.

Találkozónk képei megtalálhatók a képre kattintva.

Kéméndy Dóra