Egyéb

Rendhagyó DD-Galga találkozó beszámolója

2023. december 9-én megrendezésre került Gödöllőn a Dél-Dunamenti- és Galgamenti Nagyboldogasszony Közösségeknek a közös találkozója, amelyről a beszámolót nektek Menal (DD) és ST (Galga) írta.

 

Hali, Menal!
Miújság veled? Amúgy nem kellene cikket írni együtt a közös talinkról?

Szia Eszter!
Semmi izgalmas, eltelt egy kis idő a DD-Galga tali óta, de még mindig a hatása alatt vagyok, szóval kéne valamit írni szerintem is ;))
Veled miújság? Hogy vagy?

Egész jól vagyok. Csendes pihenőt tartottam, amikor eszembe jutott a közös talink. Gödöllőre utaztam a napokban (amúgy ott dolgozom 😀) és eszembe jutott, hogy nem egy fél órás buszút tőletek ez a város, tehát mikor keltél fel és hogyan készültél fel a találkozóra?

Hát én személy szerint aznap 5-kor keltem, tudod az a csajos hosszú elkészülés után rohantam a buszhoz haha, de lélekben már jóval találkozó előtt készültem. Sokat imádkoztam, hogy minden sikeres legyen és hogy minden úgy legyen ahogy kell lennie.
Na és ti? Ti azért közelebb voltatok, milyen érzések voltak bennetek hogy készültetek?

Mi, azért jóóval később keltünk fel. 😀Felkeltettem a tesóimat és együtt indultunk el. Bennem nagy izgalom volt, hogy újra egy ilyen találkozón vehetek részt. Amikor megérkeztünk már a többiek pakoltak. A talihoz szükséges dolgokat rendezték el, mint a galgás poharakat vagy a technikai felszerelést. Nálunk a kisebb testvérek egy jelentős része a témát a galgás KT-knak tartott novemberi hétvégi lelkigyakorlaton már átelmélkedhette Kismaroson. Számomra nagyon jó volt látni, ahogy megérkeztek és hirtelen több tucat emberrel többen várjuk a regisztrációt. Plusz pár embert már régebbről ismertem, ahogy téged is és ott voltunk újra együtt egy közös programon. Szerintem, ez másoknak is hasonlóan örömteli pillanat volt, mint nekem. Mi volt a napod csúcspontja?

Húha, nagyon nehéz lenne egyet kiemelni, de talán a Mikulással való találkozásnál látni a vicces reakciókat az arcokon, amiket fotózás közben láttam. Szép látvány ennyi hozzám közel álló embert ilyen boldognak látni.
Neked mi volt a napod csúcspontja? Mi volt A nagy pillanat?

Tudod, a hot dogos 🌭 ebéd közben jól esett beszélgetni és ismerkedni. Plusz olyanokkal is tudtam csevegni, akikkel egyébként ritkán találkozom és ezek az apró csevelyek a napom csúcspontjai lettek. Az általatok jól összerakott, ötletes, kissé bolondos és Grincsben gazdag nagy közös játékban voltak kiemelkedő pillanataim. A szuperül összeállított állomásokon egy-egy kiscsoportnak még inkább lehetősége volt összeszokni és szerintem a mi csoportunk is újra gyereknek érezhette magát a kinti állomáson hólabdát ❄️⚽ dobálva egymásnak. Milyen volt a hazaút, hogy kell elképzelni a bulis régiót egy közös utazás alkalmával?

Nem fáradtunk el, énekeltünk, kiveséztük a napot és arra jutottunk, hogy többször lennénk veletek, hiszen nagyon jól éreztük magunkat. Tapintható volt Isten jelenléte az biztos, de ha már buli régió, akkor szerintem le se kell írnom hogy mennyit nevettünk.
Ti hogy éreztétek magatokat hazafele? Milyen volt miután elment a buli régió?

A teaházban ☕ már nem maradtak sokan tőletek, így megcsappant létszámmal, sokkal csendesebb lett a mise utáni fakultatív program. Egy-két régi DD-s arc (mint Sebi, Erik), aki nem a közös busszal érkezett még ott maradt és beszélgetett egy kicsit. Forró tea melletti társalgásokban és halk kártyajátékokban volt részünk. Két helyi fiúval (Ádámmal, Marcival) és a legfiatalabb tesómmal utaztam és sétáltam haza, ahol megdumáltuk, hogy milyen különleges napunk volt. Sztoriztam egy kicsit az előző DD-Galgás találkozóról is. Annyira örülök, hogy ti is így éreztetek, mert mi is. Jó, hogy említed, mert szerintem is köztünk volt Isten. Ezzel kapcsolatban az a gondolat ragadott meg, hogy Szív szólt szívhez.  Isten országa köztünk volt. Te mit írnál a cikkbe milyen gondolataid támadtak, a talival kapcsolatban, amit megosztanál az olvasókkal?

Dél-Duna és Galga?
Mindkét régióba fiatalok járnak, de nem csak a fiatalság, ami minket összeköt hanem az, hogy a fiatal életünket keresztényként éljük.
A fiatalok nagy része körbe jár tervekkel és a vágyuk, hogy tegyenek valamit az emberiségért. Gondolhatunk itt akármire, mindenre keresik a megoldást, mindent fel akarnak  fedezni, bulizni akarnak és boldogságot, de mi az ami más egy fiatal és egy keresztény fiatal között?
Aki fiatal korában belevág egy keresztény közösségbe, hogy megismerje Istent és az életébe befogadja az nem ok nélkül történik. Isten ilyenkor szolgálati életre hív, ami egy életre szóló kaland, ahol minden egyes nap egy új esélyt jelent arra, hogy feláldozd önmagad felebarátaidért.
Amikor két régió találkozik, az olyan mintha két szív találkozna és olyan mint két olyan szuperhős, akiknek egy a célja.
Csodálatos látni azt, hogy mit kapcsol össze a vallás és hogy milyen az, amikor egy olyan csapat kerül egy helyre, akik ugyanabban hisznek. Tapintható volt Isten jelenléte és érezni lehetett, hogy ahol többen összegyűlnek a nevében ott megjelenik. Eszter, neked volt szerencséd ott lenni az első DD-Galga talin! Mesélj egy kicsit róla, volt olyan esemény ami ugyanolyan érzéssel töltött el?

Egy jó maréknyi résztvevő ugyanúgy elmondhatja magáról azt, mint én, hogy ott voltak az előzőn is. A kiscsoport vezetők most is vegyes párosok voltak, így minden csoportba került legalább egy-egy ember mindkét régiót képviselve. Most a Galgából két lány Eszti és Katica adták elő a témát, amely A csendben születő élet volt, míg 2015. december 5-én egy lány-fiú vegyes régiós együttműködésében Tücsi (Galga) Kikóval (DD) beszélt arról, hogy Miért ne lennék katolikus? és folytathatnám a sort, de nem hasonlítanám össze a kettő találkozót, melyik miben volt jobb vagy rosszabb. Gulyás vagy a hot dog? Farkas Laci atya, mint Mikulás vagy Mák Tomi, mint Szent Miklós püspök? A Szentháromság templom vagy a Szent Imre suli? Nem lehet ezt összehasonlítani, választani választhatnék, de nincs értelme, mert a legjobbat hozták ki a lehetőségekből a helyi szervezők és a kisebb testvérek is. Igazából jó visszaemlékezni, hogy van történelmünk, van a múltban egy kapcsolat, amit megújított? vagy inkább felfrissített a mostani találkozó? Nem tudom jól megfogalmazni, de remélem érted. Az biztos, hogy egy újabb csodás közösségi alkalomnak voltunk a tanúja és remélem, hogy folytatódik ez a hagyomány és újra együtt tart majd a két régió egy újabb felejthetetlen eseményt, amire nem kell újabb 8 évet várni 😉

Olyan jó olvasni, Eszter, a soraidat, mert a közösségek nagyban hozzájárulnak szerintem ahhoz, hogy a világunk emberségesebb legyen. Lehet ez a közösség baráti vagy a család, de talán ami minket a legjobban összekovácsol, hogy a két régió család és baráti társaság is. Lehet nem tudjuk az egész világra kiterjeszteni, amit szeretnénk, de az a kapocs, ami a keresztény közösségek között alakul ki az összefogásban, az számomra reményt nyújt és megmutatja, hogy közösen hirdetni Isten erejét mennyire erős és elsöprő. 

Örülök hogy együtt dicsérjük az Urat veletek Galga! 

❤️ DD ❤️ Szerintem, Menal, megírtuk a cikket 😀

Xoxo Menal & ST

A találkozón készült fotókat itt találjátok. 🙂