Pont neked

Ferenc Pápa kérésének megfelelően a mi egyházmegyénk is megtartja az Ifjúsági Világnapot, azonban a tavalyi tapasztalatokból kiindulva nem Krisztus Királykor, hanem egy nyár eleji időpontban. A célközönség ezúttal a 8. osztályosok és a középiskolások, tehát a 14-19 évesek, ugyanakkor a valamivel fiatalabb érdeklődőket is örömmel látjuk. Az idősebbek jelentkezésére elsősorban önkéntesként számítunk.

Próbálj ki valami újat!

Ha unod a hittan órát, vagy ha szereted! Ha hiszel Istenben, vagy ha csak érdeklődsz: légy részese egy eseménynek, ahol olyan emberekkel találkozhatsz a színpadon, akik nem rizsáznak a hittel kapcsolatban.

 

Szabaddá Teszel!

Előadók, programok:

Megjárták a börtönt, Istennel találkoztak

Rabok tanúságtétele hitükről

Akik megtalálták, amit kerestek

fiatalok a Mente közösségeiben

koncert és kerekasztal

The Sign

multitasking és imádság? Létezik!

Mozgásba hozunk

Váci Egyházmegyei Ministránstalálkozó

Ide ötödik osztálytól várjuk a fiú és lány ministránsokat egyaránt.

Rendezvényünk keretein belül egyházmegyénk ministránsainak találkozóját is megtartjuk, részben a PontNeked programjain való részvétellel, részben pedig párhuzamos ministránsprogrammal.

Részletek:

Időpont: 2022. június 10. péntek 

beléptetés: 7:30-8:30

A program ingyenes, de regisztrációköteles!

Célcsoport: 14-19 évesek, de az érdeklődő 12-13 éves fiatalokat is szívesen látjuk.

A ministránstalálkozóra már 5. osztálytól várjuk az érdeklődőket.

Helyszín: Monor, városi sportcsarnok

Programzárás: 15:30

A program létszámhatára: 1300 fő.

A rendezvényre regisztráltak számára helyben elfogyasztható meleg ebédet biztosítunk.

A PontNeked története:

Az első Ifjúsági Világtalálkozót II. János Pál Pápa hirdette meg 1984-ben. Azóta egyházmegyénként minden évben, világegyházi viszonylatban pedig háromévente kerül megrendezésre az esemény.

Ferenc Pápa 2021-ben Virágvasárnapról áthelyezte az Ifjúsági Világnapot Krisztus Király vasárnapjára, s egyúttal felhívást intézett minden egyházmegyéhez, hogy szervezzék meg saját ifjúsági világnapjukat ebben az időben. 2021-ben e felhívásnak mi az Ifjúsági Lelkészségnél tulajdonképpen eleget is tettünk Szolnokon, azonban a helyiek covid megbetegedései és az óvatosság egy nappal a program megvalósulása előtt arra intett minket, hogy csak online programot szervezzünk. Nehéz volt az átállás és az eredmény sem volt a legjobb.

A történtek után megfogalmazódott bennünk, hogy legközelebb vagy nyári idősávban érdemes nagyobb programokat tartani, vagy meg kell várjuk a covid lecsengését. Idén lehetséges, hogy mindkettő megvalósul.

Miért PontNeked? Azért, mert azt szeretnénk, ha ez a program pont neked szólna. A nagy ,,N” betű pedig Istenre is vonatkozhat, hiszen mindent neki és érte kell tennünk.

Van kedved jönni?

Résztvevőknek:

Ha szívesen velünk tartasz, és beleillesz a korhatárba, regisztrálj résztvevőként, és légy részese az élménynek! Ha 16 évnél fiatalabb vagy, ne feledd, a szüleidnek kell kitölteniük az űrlapot, melyet ide kattintva elérsz:

Kísérőknek, papoknak:

Amennyiben csoport kísérőjeként érkezik, kérjük, így regisztráljon! Papjainkat akkor is szeretettel látjuk, ha nem csoporttal érkeznek.

Ministránsoknak:

Tarts velünk a Váci Egyházmegye 2022. évi ministráns találkozójára! A programon így is velünk leszel, kivéve egy másfél-két órás idősáv, ahol Kovács András (Pici) és Balázs András atyák készülnek neked exkluzív ministránsprogrammal. Ide klikkelve tudsz regisztrálni:

Önkénteseknek:

Szívesen tennél a program sikeréért? Mentés fiatal vagy, esetleg nem áll távol tőled a másokért végzett munka? Ha ki is csúsztál a korhatárból, önkéntesként regisztrálhatsz, és segíthetsz, hogy minden flottul menjen. Regisztrálj itt:

Kövess minket!

Sok-sok izgalmas cikkel, poszttal, képekkel teli tartalmakat láthatsz.

Kapcsolat

Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség:
Cím: 2600 Vác, Derecske utca 2.
Email: ifiiroda@vaciegyhazmegye.hu
Tel.: +36304739597

VIFI Alapítvány:
Cím: 2600 Vác, Derecske utca 2.