Jubileumok éve

MenteMisszió

Mente

Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség

Tíz, tizenöt, húsz, huszonöt… Egy közös bennük: közösségeink, alapítványunk és az egész Ifjúsági Lelkészség jubileumai. Ezért 2022. március 1-ével jubileumi évet nyitunk, hogy visszatekintsünk az elmúlt időszakra, egyúttal új utakat is keressünk. A régi közösségi tagokat és az új érdeklődőket is nagy örömmel várjuk rendezvényeinken.

Mentevirag weboldalraArtboard 4
1
VIFI, MMM, Kovászoló
Mivel a VEIL önmagában nem jogi személy, szükség volt egy alapítványra a munkánk hátterének biztosítására, pályázatok elnyerésére. A VIFI 2012. év végén lett megalapítva. Ebben az évben indult a MenteMédia-Misszió és a Kovászoló vezetőképző első évfolyama is.
0
VEIL, Galga, Dél-Duna
2007-ben Farkas László atya lelkészi kinevezést kapott. Innen az Ifjúsági Lelkészség (VEIL) elnevezés, mely gyűjtőfogalom minden és mindenki számára, akik a lelkész vezette MenteMisszióba kapcsolódnak. Bár a Galga 1993-ban, a Dél-Duna pedig 1998-ban megalakult, 2007-re leálltak a találkozók. Ez évben új löketet kaptak és újraindultak.
1
Észak-Duna

20 évvel ezelőtt egyházmegyénk központjában is megindult a regionális ifjúsági munka, mely azóta is töretlenül halad tovább. Táborhelyük jelenleg Nagymaros, így közösségük minden ősszel és tavasszal önkénteskedik a méltán híres országos találkozókon is. Isten éltesse a közösséget!

1
Ipoly táborok

A 26 éves közösség táborai az első, pilinyi tábort követően minden évben megvalósultak, jellemzően Nógrádmegyerben, sőt, bizonyos években két tábor is indult. Bár 2020 nyarán csupán egy járványbiztos nyári találkozót tartottak meg, mégis volt tábor: először tartottak családos kistábort Szokolyán.

1
Tisza

Keszthelyi Püspök úr kérésére 1992-ben indult el a Tisza mentén a második regionális ifjúsági  közösség. Új kihívás volt ez, hiszen azelőtt csak a Tápió mentén működött hasonló. A Tisza azóta is szívósan kitart, és periférikus elhelyezkedése ellenére is nagylétszámú táborokat szervez, jelenleg Tiszaföldváron.

1
Első tábor

1987-ben budapesti karizmatikusok a helyiekkel felújítottak egy kápolnát, majd táborozásra hívták a környék fiataljait, lelki vezetőül pedig Szegedi László – későbbi ifjúsági referens – atyát kérték fel. Ezt rendszeres ifjúsági találkozók követték: megszületett a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség. Innen a régiós közösségek ötlete, bár a Tápió a hat régióval ellentétben a  VEIL-től függetlenül működik.

Jubileumi programok

Eseményeinket Neked szervezzük!

Valódi Istenélmény

„Olyan barátokat, olyan embereket, olyan kapcsolatokat tudtam kapni a Dél-Dunától, amik megtartottak hitben.”

Nyulas Tomi

Dél-Duna

„Én a Galgában tapasztaltam meg először a közösség által azt, hogy az Eucharisztia mennyire valóságos.”

Varga Lujzi

Galga

Az Észak-Dunában tapasztalhattam meg először a keresztény közösség megtartó erejét.”

Gável Klára

Észak-Duna

Van kedved jönni?

Ünnepelj velünk Te is!

Kövess minket!

Sok-sok izgalmas cikkel, poszttal, képekkel teli tartalmakat láthatsz.

Kapcsolat

Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség:
Cím: 2600 Vác, Derecske utca 2.
Email: ifiiroda@vaciegyhazmegye.hu
Tel.: +36304739597

VIFI Alapítvány:
Cím: 2600 Vác, Derecske utca 2.