Tóth János
Közösségszervezők  |  Ifjúsági közösségszervező

Tóth János vagyok 22 éves. Édesapám görögkatolikus pap, 8 testvérem van. A hit, a hitélet születésemtől kezdve jelen volt az életemben. Pap családban gyakori a sok költözés, hiszen a Püspök Atya hívására különböző helyekre helyezik át a papokat, így természetesen a család együtt mozog az országban. Ez sokszor nehézségekkel járt, de később ráébredtem arra, hogy a sok új helyszínbe való beilleszkedés, sok új lehetőséget és új arcot rejtegetett.
Borsod megye, Szabolcs megye, Győr-Moson-Sopron megye, Pest megye, Fejér megye- néhány fontos helyszín az életemben ahol édesapám szolgálatait teljesítette családja mellett.
Sok-sok helyszín, sok-sok ember, sok vélemény és attitűd. Utunk során az Isten áldásával fel tudtunk építeni magunk köré olyan közösségeket, amik a távozásaink után is megmaradtak és tovább erősödtek. Hiszek a közösség erejében, hiszek abban, hogy ezek a csapatok nagy változásokat képesek elérni a saját, illetve környezetük életében.

Jelenleg szociális szakembernek tanulok az ELTE-n, ez ugyan egy “civil” pálya, de úgy gondolom, hogy a közösségek építéséhez, szervezéshez, együttműködés előmozdításához rendkívül jó alapanyagot biztosított ez a tanulmány, amit tudok majd hasznosítani a Váci egyházmegye szolgálatában is, terepes munkatársként.

“Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”